borówianki
Czas czytania: < 1 min

Lubicie słodkie bułeczki? Jeśli w tej chwili twierdząco kiwasz głową to zapraszamy Cię do zapoznania się z przepisem na borówianki.

Składniki na 8 porcji 

Ciasto:

  • 110ml mleka 1,5%
  • 15g drożdży
  • 30g ksylitolu
  • 120g mąki pszennej
  • 100g mąki owsianej
  • żółtko
  • 25g masła
  • szczypta soli 

Środek:

  • 200g borówek
  • 10g mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

– Składniki na ciasto przełożyć do miski i wyrobić ciasto, a następnie zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na godzinę.

– W miseczce wymieszać borówki z mąką ziemniaczaną.

– Gdy ciasto wyrośnie, podzielić je na 8 części, uformować kulki i rozpłaszczyć dłonią. Na środek każdego placka położyć nadzienie i zwinąć.

– Jagodzianki przełożyć na blaszkę i piec ok 20 minut w 200 stopniach.

– Można posypać cukrem pudrem lub podawać z innymi dodatkami.

Makro na 1 borówiankę: 170kcql/ B: 4,5g/ T: 4g/ W: 29g

Kamila – dietetyk kliniczny. Pomaga wypracować trwałe i zdrowe nawyki żywieniowe oraz osiągnąć wymarzony cel sylwetkowy na lata, a nie na lato. Uczy elastycznego podejścia do jedzenia. Prowadzi krok po kroku przez cały proces redukcji masy ciała. Lubi gotować, ale obiecuje, że jej podopieczne nie będą długo stały przy garach.
Instagram: _najedzona

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju