Brownie z fasoli bez glutenu i laktozy

IMG_2036
Czas czytania: < 1 min

Brownie z czerwonej fasoli to prawdziwa bomba składników odżywczych. W przeciwieństwie do tradycyjnych ciast – to nie są tylko puste kalorie. Dlatego takie brownie z czerwonej fasoli śmiało można jeść nawet na co dzień jako wartościowy posiłek.

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli (łącznie 800g)
  • 4 jaja kurze
  • 30g ciemnego kakao
  • 100ml oleju rzepakowego
  • słodzik
  • 2 dojrzałe banany
  • łyżeczka sody oczyszczonej

Sposób wykonania:

1.Fasole czerwoną odsącz z wody.

2.Umieść w misce: fasolę, banany, same żółtka, kakao, olej, słodzik i sodę. Zblenduj blenderem na gładką masę.

3.Białka jaja kurzego ubij na sztywną pianę. Dodaj białko do ciasta powoli cały czas delikatnie mieszając.

4.Przelej ciasto do blachy i piecz w 180 stopniach przez około 40-50 minut.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nastaw się trochę lepiej!

Czas czytania: 2 min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy