Brownie z czerwonej fasoli to prawdziwa bomba składników odżywczych. W przeciwieństwie do tradycyjnych ciast – to nie są tylko puste kalorie. Dlatego takie brownie z czerwonej fasoli śmiało można jeść nawet na co dzień jako wartościowy posiłek.
Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli (łącznie 800g)
4 jaja kurze
30g ciemnego kakao
100ml oleju rzepakowego
słodzik
2 dojrzałe banany
łyżeczka sody oczyszczonej
Sposób wykonania:
1.Fasole czerwoną odsącz z wody.
2.Umieść w misce: fasolę, banany, same żółtka, kakao, olej, słodzik i sodę. Zblenduj blenderem na gładką masę.
3.Białka jaja kurzego ubij na sztywną pianę. Dodaj białko do ciasta powoli cały czas delikatnie mieszając.
4.Przelej ciasto do blachy i piecz w 180 stopniach przez około 40-50 minut.
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek
Czas czytania: 4min Dość regularnie opisujemy Wam różne schorzenia jelit oraz porady, jak zadbać o układ pokarmowy i profilaktycznie go wspomagać. Przy chorobach takich jak SIBO, czy IBS
Czas czytania: 2min Potas jest jednym z najważniejszych pierwiastków w ludzkim organizmie. Reguluje pracę układu nerwowego, wpływa na skurcze mięśni oraz uwalnianie hormonów. Jego niedobór (zwany hipokaliemią), może
Czas czytania: 2min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy