Bruschetta z awokado i pomidorem

IMG_3848
Czas czytania: < 1 min

Lekka przekąską na bagietce z awokado, pomidorem i żółtym serem w kilka minut

Składniki:

  • 1 bagietka pszenna lub orkiszowa
  • 1 awokado
  • 2 pomidory
  • 30g startego żółtego sera
  • sól, pieprz
  • garść rukoli
Bruschetta z awokado i pomidorem

Przygotowanie:

Bagietkę pokrój ukośnie na kromki. Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Awokado wydrąż i pokrój w drobną kostkę. Pomidora umieść w żaroodpornej misce i sparz wrzątkiem. Obierz ze skórki i również pokrój w kostkę. Wymieszaj awokado z pomidorem i przypraw solą i pieprzem.

Na bagietkach ułóż łyżką awokado z pomidorem. Następnie zetrzyj na tarce żółty ser i posyp każdą kromkę żółtym serem.

Wstaw tak przygotowane bruschetty do piekarnika na 3-4 minuty w 180 stopniach aż ser stopnieje. Podaj gotowe przykąski z rukolą.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty