Carpaccio z buraka z rukolą, pestkami dyni i serem

carpaccio z buraka
Kolacja ma być lekka i nie obciążająca na noc? Nic prostszego. Carpaccio z buraka to szybka i bardzo odżywcza sałatka nadająca się na lekką kolację. Możesz dodać mozzarellę light, pierś z kurczaka bądź makrele wędzoną jeśli chcesz, aby sałatka była wysokobiałkowa.
Czas czytania: < 1 min

Kolacja ma być lekka i nie obciążająca na noc?

Nic prostszego. Carpaccio z buraka to szybka i bardzo odżywcza sałatka nadająca się na lekką kolację. Możesz dodać mozzarellę light, pierś z kurczaka bądź makrele wędzoną jeśli chcesz, aby sałatka była wysokobiałkowa.

Składniki:

  • Rukola
  • Gotowany burak (można kupić gotowego np w Biedronce)
  • Ser parmigiano w płatkach

Dodatki: pestki dyni, sos balsamiczny, oliwa z oliwek (wedle preferencji)

  1. Buraka pokrój na cienkie plastry i ułóż obok siebie na talerzu.

2. Posyp obficie rukolą, serem parmigiano i pestkami dyni.

3. Polej sosem baslamicznym bądź domowym dressingiem: łyżka oliwy, łyżka octu balsamicznego, sól, pieprz.

Polecamy również:

Social Media

Najpopularniejsze

Zapisz się do newslettera

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty