Meksykańskie danie w odchudzonej wersji z indykiem i upieczoną tortillą. Świetnie nadaje się na obiad jak również jest to wspaniała propozycja na kolację. Zwłaszcza w gronie znajomych!
Jeśli szukasz pomysłu na zdrowy obiad, koniecznie wypróbuj ten.
Składniki:
- 150g mielone z piersi indyka
- 5g oliwy z oliwek
- Pół cebuli
- Ząbek czosnku
Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka lub ostra
- 400ml passaty pomidorowej
- Pół czerwonej papryki
- Pół puszki czerwonej fasoli
- Pół puszki kukurydzy konserwowej
1.Wszystkie warzywa dokładnie umyj i pokrój w kostkę.
2.Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i czosnek na oliwie z oliwek.
3.Dodaj pozostałe warzywa i mięso mielone z piersi indyka. Smaż przez 5 minut aż mięso się zetnie.
4.Zalej całość passatą pomidorową i duś przez ok. 5 minut.
5.Tortillę pokrój na ćwiartki i podgrzej na rozgrzanej patelni a każdej strony aż się zarumieni i zrobi chrupka. Podaj z chili con carne posypanym szczypiorkiem.

Polecamy również: