Chili con carne z indykiem i tortillą

Chili con carne z indykiem i tortillą
Meksykańskie danie w odchudzonej wersji z indykiem i upieczoną tortillą. Świetnie nadaje się na obiad jak również jest to wspaniała propozycja na kolację. Zwłaszcza w gronie znajomych! Jeśli szukasz pomysłu na zdrowy obiad, koniecznie wypróbuj ten.
Czas czytania: < 1 min

Meksykańskie danie w odchudzonej wersji z indykiem i upieczoną tortillą. Świetnie nadaje się na obiad jak również jest to wspaniała propozycja na kolację. Zwłaszcza w gronie znajomych!
Jeśli szukasz pomysłu na zdrowy obiad, koniecznie wypróbuj ten.

Składniki:

  • 150g mielone z piersi indyka
  • 5g oliwy z oliwek
  • Pół cebuli
  • Ząbek czosnku

Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka lub ostra

  • 400ml passaty pomidorowej
  • Pół czerwonej papryki
  • Pół puszki czerwonej fasoli
  • Pół puszki kukurydzy konserwowej

1.Wszystkie warzywa dokładnie umyj i pokrój w kostkę.

2.Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i czosnek na oliwie z oliwek.

3.Dodaj pozostałe warzywa i mięso mielone z piersi indyka. Smaż przez 5 minut aż mięso się zetnie.

4.Zalej całość passatą pomidorową i duś przez ok. 5 minut.

5.Tortillę pokrój na ćwiartki i podgrzej na rozgrzanej patelni a każdej strony aż się zarumieni i zrobi chrupka. Podaj z chili con carne posypanym szczypiorkiem.

Chili con carne z indykiem i tortillą

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju