Chlebek wytrawny ze szpinakiem i fetą

IMG_3325
Czas czytania: < 1 min

Soczysty chlebek wytrawny ze szpinakiem i serem feta

Chlebek lub ciasto wytrawne to świetne danie na kolację zamiast kanapek.

Składniki:

  • 125g szpinaku
  • 100g sera fety
  • 100ml mleka
  • 70ml oliwy z oliwek
  • 50ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 250g mąki orkiszowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jaja kurze
Chlebek wytrawny ze szpinakiem i fetą

Przygotowanie:

W misce umieść: mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj suche składniki. W pojemniczku zmiksuj jajka z mlekiem, jogurtem i olejem. Do suchych składników dolej mokre cały czas miksując do połączenia składników.

Fetę pokrój w drobną kostkę. Szpinak i fetę dodaj do ciastka i delikatnie wymieszaj je łyżką lub łopatką. Przygotuj foremkę podłużną i wyłóż ją papierem do pieczenia. Przelej ciasto do foremki.

Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 40 minut.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty