Ekspresowa granola z patelni z jogurtem białkowym

IMG_2492
Czas czytania: < 1 min

Granolę można upiec w piekarniku bądź zrobić jedną porcję ekspresowo na patelni. Wypróbuj ten szybki sposób na smaczny dodatek do jogurtu.

Składniki:

  • 50g płatków owsianych
  • 24g miodu (1 łyżka)
  • 10g rodzynek
  • 10g pestek dyni
  • 5g siemię lniane
  • 5g oleju rzepakowego bądź oleju w sprayu
  • 200g jogurtu naturalnego
  • 20g odżywki białkowej (np. o smaku białej czekolady)
  • dowolne owoce

Sposób przygotowania:

1.Na dobrze rozgrzanej patelni upraż płatki owsiane wstępnie na sucho.

2.Po chwili dodaj rodzynki, pestki dyni i siemię lniane. Praż na małym ogniu aż płatki się zarumienieją.

3.Polej całość łyżką miodu i olejem. Olej w sprayu będzie się tu świetnie nadawał ponieważ równomiernie rozprowadzi tłuszczu po płatkach owsianych. Dobrze wymieszaj płatki z miodem i olejem.

4.Praż jeszcze chwilę, po czym zdejmij z ognia i odsyp w pojemniczek do wystygnięcia.

5.Jogurt naturalny wymieszaj z odżywką białkową i podaj z granolą. Możesz dorzucić ulubione owoce.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nastaw się trochę lepiej!

Czas czytania: 2 min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy