Granolę można upiec w piekarniku bądź zrobić jedną porcję ekspresowo na patelni. Wypróbuj ten szybki sposób na smaczny dodatek do jogurtu.
Składniki:
50g płatków owsianych
24g miodu (1 łyżka)
10g rodzynek
10g pestek dyni
5g siemię lniane
5g oleju rzepakowego bądź oleju w sprayu
200g jogurtu naturalnego
20g odżywki białkowej (np. o smaku białej czekolady)
dowolne owoce
Sposób przygotowania:
1.Na dobrze rozgrzanej patelni upraż płatki owsiane wstępnie na sucho.
2.Po chwili dodaj rodzynki, pestki dyni i siemię lniane. Praż na małym ogniu aż płatki się zarumienieją.
3.Polej całość łyżką miodu i olejem. Olej w sprayu będzie się tu świetnie nadawał ponieważ równomiernie rozprowadzi tłuszczu po płatkach owsianych. Dobrze wymieszaj płatki z miodem i olejem.
4.Praż jeszcze chwilę, po czym zdejmij z ognia i odsyp w pojemniczek do wystygnięcia.
5.Jogurt naturalny wymieszaj z odżywką białkową i podaj z granolą. Możesz dorzucić ulubione owoce.
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek
Czas czytania: 4min Dość regularnie opisujemy Wam różne schorzenia jelit oraz porady, jak zadbać o układ pokarmowy i profilaktycznie go wspomagać. Przy chorobach takich jak SIBO, czy IBS
Czas czytania: 2min Potas jest jednym z najważniejszych pierwiastków w ludzkim organizmie. Reguluje pracę układu nerwowego, wpływa na skurcze mięśni oraz uwalnianie hormonów. Jego niedobór (zwany hipokaliemią), może
Czas czytania: 2min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy