Falafele to wegetariańskie kotleciki z ciecierzycy. Są one świetnym zamiennikiem mięsa do obiadu a na dodatek dostarczają sporo białka, błonnika i składników odżywczych.
Składniki:
200g ciecierzycy z puszki lub słoika
2 jaja kurze
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
sól, pieprz, kumin
10ml oliwy z oliwek
łyżka mąki orkiszowej
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekaj drobno. Czosnek przeciśnij przez praskę. Smaż cebulę i czosnek na odrobinie oleju na patelni aż się zarumieni.
2.W pojemniczku przygotuj odsączoną ciecierzycę i dodaj jajka, przyprawy, oliwę z oliwek i łyżkę mąki. Dodaj cebulę z czosnkiem i dokładnie zblenduj masę ręcznym blenderem do połączenia składników.
3.Natkę pietruszki posiekaj drobno i dodaj do masy mieszając łyżką.
4.Smaż kotleciki na dobrze rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek z obu stron.
Czas czytania: 2min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju
Czas czytania: < 1min W dziwnych czasach – tych bardzo dziwnych, które jeszcze całkiem niedawno nam towarzyszyły portal Megaforma publikował wiele informacji, które dopingowały przedsiębiorców do działania. Tworzyliśmy dla
Czas czytania: 4min Nowy wymiar treningu siłowego na zewnątrz! Od niedawna siłownia zewnętrzna może być dobrą alternatywą dla tradycyjnych siłowni. Ćwiczenia na świeżym powietrzu zapewniają nie tylko lepsze
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek