Przepis na najlepszą zdrową faszerowaną paprykę! Jest to danie które możesz zrobić nawet na dwa dni do przodu, wystarczy na drugi dzień podgrzać wcześniej upieczoną paprykę.

Składniki:
- 150g mielonego mięsa drobiowego
- 1 małe jajo
- sól, pieprz
- 30g kaszy kuskus
- 20g kukurydzy
- 1/2 cebuli
- 20g startego żółtego sera
1.Wymieszaj kaszę kuskus ze szczyptą soli w garnku i zalej wrzątkiem. Odstaw do napęcznienia.
2.Mięso mielone dopraw solą, pieprzem i oliwą z oliwek, dodaj małe jajko, drobno posiekaną cebulę, kukurydzę i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj kaszę kuskus.
3.Paprykę dokładnie umyj i przekrój na pół. Nafaszeruj mięsem z kuskusem i posyp startym żółtym serem.
4.Paprykę umieść w żaroodpornym pojemniku, wlej od 100ml wody do pojemnika tak aby papryka była delikatnie zamoczona i przykryj całość folią aluminiową. Piecz paprykę w 180 stopniach przez ok 25-30 minut.
Spróbuj również: