Faszerowana papryką drobiowym mięsem mielonym, kuskusem i kukurydzą

IMG_1180
Czas czytania: < 1 min

Przepis na najlepszą zdrową faszerowaną paprykę! Jest to danie które możesz zrobić nawet na dwa dni do przodu, wystarczy na drugi dzień podgrzać wcześniej upieczoną paprykę.

Składniki:

  • 150g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 małe jajo
  • sól, pieprz
  • 30g kaszy kuskus
  • 20g kukurydzy
  • 1/2 cebuli
  • 20g startego żółtego sera

1.Wymieszaj kaszę kuskus ze szczyptą soli w garnku i zalej wrzątkiem. Odstaw do napęcznienia.

2.Mięso mielone dopraw solą, pieprzem i oliwą z oliwek, dodaj małe jajko, drobno posiekaną cebulę, kukurydzę i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj kaszę kuskus.

3.Paprykę dokładnie umyj i przekrój na pół. Nafaszeruj mięsem z kuskusem i posyp startym żółtym serem.

4.Paprykę umieść w żaroodpornym pojemniku, wlej od 100ml wody do pojemnika tak aby papryka była delikatnie zamoczona i przykryj całość folią aluminiową. Piecz paprykę w 180 stopniach przez ok 25-30 minut.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nastaw się trochę lepiej!

Czas czytania: 2 min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy