Filet z kurczaka pieczony w szynce szwarcwaldzkiej

kurczak w szynce szwacwaldzkiej z kaszą burgul
Jeśli nie masz pomysłu na kurczaka to łap kolejny przepis do swojej kolekcji. Fajne urozmaicenie codziennej diety zwłaszcza kiedy w Twojej diecie często pojawia się kurczak.
Czas czytania: < 1 min

Jeśli nie masz pomysłu na kurczaka to łap kolejny przepis do swojej kolekcji. Fajne urozmaicenie codziennej diety zwłaszcza kiedy w Twojej diecie często pojawia się kurczak.

Składniki:

  • 150g filetu z kurczaka
  • 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej

przyprawy: sól, papryka słodka

Dodatki: kasza bulgur, surówka z białej kapusty

  1. Filet z piersi kurczaka przypraw solą i papryką słodką. 
  2. Owiń filet w szynkę szwarcwaldzką i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20-25minut.
  3. Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Składniki na surówkę:

  • jabłko
  • por
  • ogórek zielony
  • kapusta biała
  • koperek
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju rzepakowego

1.Posiekaj wszystkie składniki drobno lub zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Dokładnie wymieszaj surówkę, dopraw według uznania pieprzem i solą oraz dodaj łyżkę oleju rzepakowego.

Polecamy również do tego dania:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nastaw się trochę lepiej!

Czas czytania: 2 min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy