Tradycyjna wersja obfituje w śmietanę z dodatkiem boczku. Ale na co dzień nie musisz rezygnować z takich rarytasów jak carbonara. Wypróbuj jej zdrowszą wersję z szynką i pieczarkami.
Składniki:
60g makaronu penne
3-4 pieczarki
szczypiorek
1/4 cebuli
60g szynki drobiowej
sól, pieprz czarny
5g oliwy z oliwek
50ml śmietany 12%
łyżeczka płaska mąki pszennej
100ml mleka 1,5%
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2.Cebulę posiekaj drobno, szynkę pokrój w paseczki lub kostkę, pieczarki posiekaj w plastry.
3.Na oliwie z oliwek podsmaż cebulę i pieczarki. Dorzuć szynkę po chwili. Śmietanę, mleko i mąkę dobrze wymieszaj trzepaczką. Zalej warzywa na patelni płynem i duś aż sos zgęstnieje. Dodaj przyprawy.
Czas czytania: < 1min W dziwnych czasach – tych bardzo dziwnych, które jeszcze całkiem niedawno nam towarzyszyły portal Megaforma publikował wiele informacji, które dopingowały przedsiębiorców do działania. Tworzyliśmy dla
Czas czytania: 4min Nowy wymiar treningu siłowego na zewnątrz! Od niedawna siłownia zewnętrzna może być dobrą alternatywą dla tradycyjnych siłowni. Ćwiczenia na świeżym powietrzu zapewniają nie tylko lepsze
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek
Czas czytania: 4min Dość regularnie opisujemy Wam różne schorzenia jelit oraz porady, jak zadbać o układ pokarmowy i profilaktycznie go wspomagać. Przy chorobach takich jak SIBO, czy IBS