Gofry wytrawne z twarożkiem ziołowym i pomidorkami

IMG_1712
Czas czytania: < 1 min

Gofry tylko na słodko? Nie u nas! Wypróbuj to szybkie śniadanie na słono z twarożkiem i pomidorkami. Jeśli kanapki i jajecznica już Ci się znudziły to wypróbuj nasz przepis na te chrupkie gofry śniadniowe.

Składniki na gofry:

  • 1 jajo kurze całe
  • 100g mąki orkiszowej
  • sól, pieprz
  • 125ml mleka 1,5%
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 10ml oleju rzepakowego

Składniki na twarożek ziołowy:

  • 120g twarogu półtłustego
  • 40g jogurtu naturalnego
  • świeżo posiekane zioła (natka pietruszki, koperek, szczypiorek, bazylia)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Osobno wymieszaj suche składniki i mokre.
  2. Białka jaj ubij na sztywną pianę.
  3. Delikatnie wymieszaj ze sobą składniki suche z mokrymi. Dodaj ubite białka i mieszaj szpatułką lub łyżką.
  4. Piecz gofry z gofrownicy przez kilka minut.
  5. Twarożek wymieszaj z jogurtem naturalnym, przyprawami i ziołami.
  6. Podaj gofry z twarożkiem i pomidorkami.

Polecamy na słodko:

Social Media

Najpopularniejsze

Zapisz się do newslettera

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty