Granola z kaszy gryczanej

Granola z kaszy gryczanej
Granolę owsianą już każdy zapewne zna. Ale czy próbowałeś granoli z kaszy gryczanej? Gwrantujemy, będziesz mile zaskoczony jej smakiem. Kasza po upieczeniu staje się mocno chrupiąca i idealnie nadaje się do serka lub jogurtu. Przepis na granolę z kaszy gryczanej?
Czas czytania: < 1 min

Granolę owsianą już każdy zapewne zna. Ale czy próbowałeś granoli z kaszy gryczanej? Gwrantujemy, będziesz mile zaskoczony jej smakiem. Kasza po upieczeniu staje się mocno chrupiąca i idealnie nadaje się do serka lub jogurtu. Przepis na granolę z kaszy gryczanej?

Składniki: 

  • 100g kaszy gryczanej niepalonej
  • 24g miodu pszelegołyżeczka cynamonu
  • 10g siemienia lnianego
  • 20g nasion słonecznika
  • 20g dowolnych orzechów
  • 20g rodzynek lub żurawiny
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • opcjonalnie słodzik

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, prócz miodu i oleju kokosowego.

2. Olej kokosowy i miód delikatnie podgrzej aby się rozpuściły.

3. Gotową mieszankę wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozłóż równomierne. Polej olejem kokosowym i miodem. Jeśli trzeba wymieszaj całość tak aby równomiernie rozłożyć miód i olej kokosowy.

4. Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut na górę-dół.

Po 10 minutach przemieszaj podczas pieczenia tak aby się nie spaliła.

5. Gotową granolę możesz przechowywać w szczelnym opakowaniu 1-2 tygodnie.

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju