Czas czytania: < 1 min

Jaglanka – pyszna, zdrowa i lekka! Idealne śniadanie, które dostarczy energii na cały poranek, a przy tym zasmakuje nawet dzieciom; zwłaszcza, jeśli będzie kolorowa od owoców! Nasza ekspertka, Diana Dudziak, poleca ten pyszny przepis. Jeśli jeszcze jesteście przed śniadaniem – koniecznie wypróbujcie!

Składniki:

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • pół jabłka
  • szczypta cynamonu
  • łyżka miodu
  • garść ulubionych owoców

Wykonanie:

Kaszę dokładnie płuczemy wodą. Zalewamy kaszę dwiema szklankami wody i gotujemy do miękkości; zwykle około 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cynamon i starte na grubych oczkach jabłko. Dokładnie mieszamy. Gdy kasza przestygnie, dodajemy łyżkę miodu i ponownie mieszamy. Dodajemy ulubione owoce.

Smacznego!

Polecamy także:

Szaszłyki z kurczaka z kaszą kuskus – MEGAFORMA

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Pancakes twarogowe o smaku waniliowym (10szt)

Czas czytania: < 1 min Kto nie lubi placków niech pierwszy rzuci kamieniem. Często na samo usłyszenie słowa pancakes leci nam ślinka. Jak zrobić pancakes twarogowe? Zapraszamy do zapoznania się

A gdyby tak trochę pokory…

Czas czytania: 3 min Zdawać by się mogło, że nie jest niczym dziwnym, iż człowiek ze swej natury lubi być chwalony, doceniany i podziwiany. Bez względu na branżę, w

Udręka to niesłychana, kiedy bolą nas kolana…

Czas czytania: 4 min Ileż to razy w przypadku sportowców, osób aktywnych, czy nawet niespecjalnie usportowionych ludzi można usłyszeć: bolą mnie kolana. Staw kolanowy w ludzkim organizmie jest niewątpliwie