Jednoporcjowe ciasto czekoladowe z kokosową kruszonką

Jednoporcjowe ciasto czekoladowe
Szybki deser z kruszonką to propozycja dla osób, które lubią smaki czekoladowe. Alternatywnie możemy użyć odżywki białkowej o innym smaku zamiast kako, ale musimy pamiętać, że oprócz smaku zmieni się również zawartość makroskładników. Zachęcamy do wypróbowania i oczywiście dajcie znać czy Wam smakowało.
Czas czytania: < 1 min

Szybki deser z kruszonką to propozycja dla osób, które lubią smaki czekoladowe. Alternatywnie możemy użyć odżywki białkowej o innym smaku zamiast kako, ale musimy pamiętać, że oprócz smaku zmieni się również zawartość makroskładników. Zachęcamy do wypróbowania i oczywiście dajcie znać czy Wam smakowało.

Składniki:

• Mąka kukurydziana – 50g

• Odżywka białkowa – 20g

• Jajko – 1 sztuka

• Kakao ciemne – 10g

• Proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki

• Jogurt naturalny – 40g

• Słodzik/erytrytol – wg uznania

• Mąka kokosowa – 15g

Wykonanie:

Wszystkie składniki, za wyjątkiem mąki kokosowej wymieszaj na jednolitą masę i wlej do kokilki/małej foremki do pieczenia.

Mąkę kokosową rozmieszaj z odrobiną wody i zrób coś na wzór kruszonki. Posyp nią ciasto.

Całość włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do ”suchego patyczka” (+/-  25 minut)

Wartości odżywcze:

436 kcal

Białko: 31,2g Tłuszcz:12,6g Węglowodany: 55,8g

Spróbuj innych pysznych przepisów. Na przykład…

Pudding chia z prażonymi płatkami owsianymi i musem mango

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Moc niacyny – mocą Twojej skóry

Czas czytania: 3 min Przy obecnym rozwoju kosmetologii i idącej za tym medycyny estetycznej – istnieje cały szereg zabiegów i środków stosowanych w celu poprawy wyglądu i kondycji naszej skóry.