Kasza manna z śliwką i masłem orzechowym

IMG_2555
Czas czytania: < 1 min

Kasza manna to bardzo szybkie i sycące danie. Wypróbuj rozgrzewającą sezonową wersję z śliwką i masłem orzechowym.

Składniki:

  • 250ml mleka 1,5%
  • 25g kaszy manny
  • słodzik (np. ksylitol)
  • 4 śliwki
  • cynamon
  • 20g masła orzechowego 100%

Sposób przygotowania:

1.Mleko zagotuj w garnku z dodatkiem kaszy manny i słodzika. Zmniejsz ogień i mieszaj cały czas aż kasza manna wchłonie mleko. Zdejmij garnek z ognia, przykryj pokrywką i odstaw na bok.

2.Śliwki umyj, obierz i pokrój w połówki. Na patelni duś je pod przykryciem z dodatkiem wody i cynamonu.

3.Gotową kaszkę podaj z duszoną śliwką i polej masłem orzechowym.

Spróbuj również:

Social Media

Najpopularniejsze

Zapisz się do newslettera

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty