Kaszotto gryczane z młodą marchewka, fasolką szparagową i indykiem

Kaszotto gryczane z młodą marchewka
Kaszotto to świetne danie obiadowe na wykorzystanie resztek warzyw które zostały Ci przykładowo pod koniec tygodnia. Jest szybkie, różnorodne i odżywcze. Zobacz jak zrobić kaszotto gryczane!
Czas czytania: < 1 min

Kaszotto to świetne danie obiadowe na wykorzystanie resztek warzyw które zostały Ci przykładowo pod koniec tygodnia. Jest szybkie, różnorodne i odżywcze. Zobacz jak zrobić kaszotto gryczane!

Składniki:

  • 50g kaszy gryczanej palonej
  • 5ml oliwy z oliwek młoda marchewka
  • fasolka szparagowa
  • kalafior
  • pomidorki koktajlowe
  • 150g piersi z indyka

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Warzywa dokładnie umyj, kalafiora pokrój na mniejsze kawałki. Kalafiora możesz przyprawić ziołami.

3. Inyka pokrój w kostkę i przypraw (sól, pieprz lub zioła).

4. Jeśli posiadasz specjalny garnek do gotowania na parze z wkładami to świetnie! A jeśli nie, to zachęcamy do zaopatrzenia się w taki garnek gdyż w bardzo łatwy sposób można przyrządzać w nim warzywa na parze. W garnku zagotuj wodę i wrzuć indyka, nałóż wkładkę do gotowania na parze i ułóż w niej kalafiora, marchew i fasolkę szparagową. W taki sposób ugotujesz mięso i jednocześnie warzywa na parze.

5. Po 10-15 minutach sprawdź czy warzywa i mięso zdążyły zmięknąć i zdejmij garnek z ognia.

6. Rozgrzej patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek. Indyk i warzywa podsmaż na chwilę, dodaj kaszę gryczaną. Smaż przez 2-3 minuty i przełóż kaszotto na talerz. Na sam koniec dodaj pomidorki koktajlowe.

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju