Kokosowa panna cotta z kaki i płatkami migdałów

IMG_3009
Czas czytania: < 1 min

Panna cotta to orzeźwiający deser jogurtowy z dodatkiem owoców. Spróbuj naszą urozmaiconą wersję.

Składniki:

  • 200ml jogurtu naturalnego 2%
  • 50ml mleczka kokosowego
  • łyżeczka nasion chia
  • łyżeczka żelatyny (ok. 5g)
  • słodzik
  • 1/2 kaki
  • łyżeczka płatków migdałów

Sposób przygotowania:

1.Jogurt naturalny wymieszaj z mleczkiem kokosowym, słodzikiem i nasionami chia.

2.W dwóch łyżkach gorącej wody rozpuść żelatynę i mieszaj tak długo aż nie będzie grudek.

3.Żelatynę dodaj do jogurtu jednocześnie miksując na wysokich obrotach tak aby żelatynę jak najszybciej połączyła się z jogurtem.

4.Przelej jogurt do słoiczka lub szklanki i wstaw do lodówki na 1-2 godziny.

5.Kaki pokrój w drobną kostkę, ułóż na jogurcie i posyp płatkami migdałów.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju