Kokosowy pudding jaglany z musem malinowym i brzoskwinią

IMG_1084
Czas czytania: < 1 min

Pudding jaglany w konsystencji przypomina tradycyjny budyń, jest bardzo kremowy i pożywny.

Składniki:

  • 70g kaszy jaglanej
  • 200ml mleka
  • 50ml mleczka kokosowego
  • 200ml wody
  • aromat waniliowy
  • słodzik w płynie lub ksylitol
  • maliny zblendowane na mus
  • brzoskwinia

1.Kasze jaglaną dokładnie opłucz pod bieżącą wodą aż woda będzie klarowna.
2.Gotuj kaszę na mleku z wodą na małym ogniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3.Jeśli kasza namięknie i wsiąknie całą wodę to odstaw garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia pod przykryciem.
4.Ciepłą kaszę zblenduj z mleczkiem kokosowym, aromatem waniliowym i słodzikiem.
5.Podaj z musem malinowym i brzoskwinią.

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju