Pudding jaglany w konsystencji przypomina tradycyjny budyń, jest bardzo kremowy i pożywny.
Składniki:
70g kaszy jaglanej
200ml mleka
50ml mleczka kokosowego
200ml wody
aromat waniliowy
słodzik w płynie lub ksylitol
maliny zblendowane na mus
brzoskwinia
1.Kasze jaglaną dokładnie opłucz pod bieżącą wodą aż woda będzie klarowna. 2.Gotuj kaszę na mleku z wodą na małym ogniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 3.Jeśli kasza namięknie i wsiąknie całą wodę to odstaw garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia pod przykryciem. 4.Ciepłą kaszę zblenduj z mleczkiem kokosowym, aromatem waniliowym i słodzikiem. 5.Podaj z musem malinowym i brzoskwinią.
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek
Czas czytania: 4min Dość regularnie opisujemy Wam różne schorzenia jelit oraz porady, jak zadbać o układ pokarmowy i profilaktycznie go wspomagać. Przy chorobach takich jak SIBO, czy IBS
Czas czytania: 2min Potas jest jednym z najważniejszych pierwiastków w ludzkim organizmie. Reguluje pracę układu nerwowego, wpływa na skurcze mięśni oraz uwalnianie hormonów. Jego niedobór (zwany hipokaliemią), może
Czas czytania: 2min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy