Kokosowy pudding z tapioki z musem z kaki

IMG_3046
Czas czytania: < 1 min

Pudding z tapioki to fajna odmiana zwykłego budyniu lub jaglanki. Kokosowa wersja smakuje mega! Spróbuj naszej wersji z kaki.

Składniki:

  • 50g tapioki w kuleczkach
  • 200ml mleka 1,5%
  • 50ml mleczka kokosowego
  • słodzik
  • 1 kaki

Sposób przygotowania:

1.Tapiokę zalej mlekiem i odstaw na co najmniej godzinę aby wstępnie ją namoczyć. Dzięki temu szybciej się ugotuje.

2.Gotuj tapiokę z mlekiem na małym ogniu z dodatkiem słodzika i mleczka kokosowego. W trakcie gotowania mieszaj tapiokę co jakiś czas i w razie potrzeby dolej wody.

3.Gotuj tak długo aż kuleczki napęcznieją i staną się bezbarwne.

4.Odstaw garnek z ognia i pozostaw pod przykryciem na kolejne 10 minut.

5.Kaki obierz, pokrój w kostkę i zblenduj blenderem ręcznym na gładki mus.

6.Podaj gotowy kokosowy pudding z tapioki z musem z kaki.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty