Pudding z tapioki to fajna odmiana zwykłego budyniu lub jaglanki. Kokosowa wersja smakuje mega! Spróbuj naszej wersji z kaki.
Składniki:
50g tapioki w kuleczkach
200ml mleka 1,5%
50ml mleczka kokosowego
słodzik
1 kaki
Sposób przygotowania:
1.Tapiokę zalej mlekiem i odstaw na co najmniej godzinę aby wstępnie ją namoczyć. Dzięki temu szybciej się ugotuje.
2.Gotuj tapiokę z mlekiem na małym ogniu z dodatkiem słodzika i mleczka kokosowego. W trakcie gotowania mieszaj tapiokę co jakiś czas i w razie potrzeby dolej wody.
3.Gotuj tak długo aż kuleczki napęcznieją i staną się bezbarwne.
4.Odstaw garnek z ognia i pozostaw pod przykryciem na kolejne 10 minut.
5.Kaki obierz, pokrój w kostkę i zblenduj blenderem ręcznym na gładki mus.
6.Podaj gotowy kokosowy pudding z tapioki z musem z kaki.
Czas czytania: 2min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju
Czas czytania: < 1min W dziwnych czasach – tych bardzo dziwnych, które jeszcze całkiem niedawno nam towarzyszyły portal Megaforma publikował wiele informacji, które dopingowały przedsiębiorców do działania. Tworzyliśmy dla
Czas czytania: 4min Nowy wymiar treningu siłowego na zewnątrz! Od niedawna siłownia zewnętrzna może być dobrą alternatywą dla tradycyjnych siłowni. Ćwiczenia na świeżym powietrzu zapewniają nie tylko lepsze
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek