IMG_1562
Czas czytania: < 1 min

Kremowy sernik z mango smakuje obłędnie! Jego konsystencja nie jest zbita i piankowata ale raczej kremowa i delikatna. Jeśli lubicie serniki które przypominają w konsystencji twarożek to ta egzotyczna wersja przypadnie Wam do gustu. Wykonanie jest bardzo proste! Możecie użyć mrożonego mango które jest dostępne w sklepach praktycznie przez cały rok.

Składniki:

  • 500g twarogu półtłustego
  • 100g skyr
  • 150ml mleczka kokosowego
  • 250g mrożonego mango (lub świeżego)
  • 3 jaja kurze
  • 3 łyżeczki proszku do budyniu
  • słodzik

Sposób wykonania:

1.Mango wyjmij pół godziny wcześniej z zamrażarki aby się rozmroziło.

2.Twaróg zblenduj ze skyrem, mleczkiem kokosowym, mango i słodzikiem na gładką masę. Na końcu dodaj żółtka, proszek do budyniu (lub skrobię ziemniaczaną). Ponownie miksuj do połączenia składników.

3.Białka jaj ubij na sztywną pianę i delikatnie łyżką mieszaj z masą sernikową.

4.Masę przelej w foremkę nie dużą o średnicy ok 20cm. Piecz sernik w 160 stopniach góra dół przez ok 35-40 minut.

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju