Kremowy sernik z mango smakuje obłędnie! Jego konsystencja nie jest zbita i piankowata ale raczej kremowa i delikatna. Jeśli lubicie serniki które przypominają w konsystencji twarożek to ta egzotyczna wersja przypadnie Wam do gustu. Wykonanie jest bardzo proste! Możecie użyć mrożonego mango które jest dostępne w sklepach praktycznie przez cały rok.

Składniki:
- 500g twarogu półtłustego
- 100g skyr
- 150ml mleczka kokosowego
- 250g mrożonego mango (lub świeżego)
- 3 jaja kurze
- 3 łyżeczki proszku do budyniu
- słodzik
Sposób wykonania:
1.Mango wyjmij pół godziny wcześniej z zamrażarki aby się rozmroziło.
2.Twaróg zblenduj ze skyrem, mleczkiem kokosowym, mango i słodzikiem na gładką masę. Na końcu dodaj żółtka, proszek do budyniu (lub skrobię ziemniaczaną). Ponownie miksuj do połączenia składników.
3.Białka jaj ubij na sztywną pianę i delikatnie łyżką mieszaj z masą sernikową.
4.Masę przelej w foremkę nie dużą o średnicy ok 20cm. Piecz sernik w 160 stopniach góra dół przez ok 35-40 minut.