Jeśli lubisz dania z makaronem i szukasz pomysłu na zdrowy obiad to jesteś we właściwym miejscu. Sprawdź przepis na makaron z fetą od Kamili.
Składniki (na 1 porcje):
90g makaronu pełnoziarnistego świderki
100g pomidorków koktajlowych
30g sera typu feta
2g ziaren czarnuszki
5g oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
– Makaron ugotuj w osolonej wodzie
– W tym czasie na oliwie podsmaż pokrojony czosnek i pomidorki
– Na talerz przełóż odcedzony makaron, posyp pokrojonym w kostkę serem, dodaj pomidorki z czosnkiem, posyp czarnuszką, pieprzem i gotowe.
Makro: E: 486kcal/ B: 20g/ T: 14g/ W:67g
Kamila – dietetyk kliniczny. Pomaga wypracować trwałe i zdrowe nawyki żywieniowe oraz osiągnąć wymarzony cel sylwetkowy na lata, a nie na lato. Uczy elastycznego podejścia do jedzenia. Prowadzi krok po kroku przez cały proces redukcji masy ciała. Lubi gotować, ale obiecuje, że jej podopieczne nie będą długo stały przy garach. Instagram: _najedzona
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek
Czas czytania: 4min Dość regularnie opisujemy Wam różne schorzenia jelit oraz porady, jak zadbać o układ pokarmowy i profilaktycznie go wspomagać. Przy chorobach takich jak SIBO, czy IBS
Czas czytania: 2min Potas jest jednym z najważniejszych pierwiastków w ludzkim organizmie. Reguluje pracę układu nerwowego, wpływa na skurcze mięśni oraz uwalnianie hormonów. Jego niedobór (zwany hipokaliemią), może
Czas czytania: 2min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy