Marchewkowa pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami

IMG_2737
Czas czytania: < 1 min

Kanapki nie muszą być nudne! Pasty warzywne z dodatkiem strączków idealnie urozmaicają kanapki i są super odżywcze!

Składniki:

  • 100g soczewicy czerwonej
  • 1 marchew
  • 1 ząbek czosnku
  • 20g suszonych pomidorów
  • 10g oliwy z oliwek
  • 20g koncentratu pomidorowego
  • 1/2 cebuli
  • sól, pieprz

1.Ugotuj soczewicę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchew pokrój drobno i również gotuj przez 15 minut aż zmięknie.

2.Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Podsmaż na połowie oliwiy z oliwek przez 5-6 minut.

3.W pojemniczku umieść: ugotowaną soczewicę, marchew, cebulę z czosnkiem, suszone pomidory, koncentrat, pozostałą oliwę z oliwek oraz przyprawy. Dobrze zblenduj na gładką pastę.

4.Podaj pastę na pieczywie.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju