IMG_2436
Czas czytania: < 1 min

Jeśli lubisz smak masła orzechowego to koniecznie spróbuj ten pudding jaglany!

Składniki:

  • 60g kaszy jaglanej
  • 250ml mleka 1,5%
  • 20g masła orzechowego
  • słodzik (np. ksylitol lub w tabletkach)
  • 20g odżywki białkowej (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

1.Kaszę jaglaną wsyp w sito i dobrze opłucz pod wodą.

2.Do garnka wlej mleko, dodaj kaszę jaglaną oraz słodzik i gotuj na małym ogniu 15 minut. Jeśli kasza wchłonie cały płyn możesz dolać wody.

3.Po tym czasie odstaw garnek z ognia i pozostaw pod przykryciem na kilka minut.

4.Do masy dodaj masło orzechowe oraz opcjonalnie odżywkę białkową. Dokładnie zblenduj na gładki pudding.

5.Podaj z ulubionymi owocami.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty