Owsianka jogurtowa z mandarynką, migdałami i jagodami goji

IMG_2623
Czas czytania: < 1 min

Poznaj jeden z wielu sposobów na owsiankę. Można ją przyrządzić na mleku krowim, mleku roślinnym, z dodatkiem jogurtu lub odżywki białkowej.

Składniki:

  • 60g płatków owsianych
  • 100g jogurtu naturalnego 2% lub skyru
  • słodzik (np. ksylitol)
  • mandarynka
  • 10g płatków migdałów
  • łyżeczka jagodów goji

Przygotowanie:

1.Płatki owsiane wrzuć do miseczki i zalej wrzątkiem tak aby woda pokryła na równo płatki. Przykryj talerzykiem i odstaw na bok do napęcznienia.

2.Do płatek owsianych dodaj jogurt naturalny lub skyr oraz słodzik i dobrze wymieszaj. Na wierzchu ułóż mandarynkę. Płatki migdałów możesz uprażyć przez chwilę na suchej patelni aż się zarumienią. Posyp owsiankę płatkami migdałów i jagodami goji.

Spróbuj również:

Social Media

Najpopularniejsze

Zapisz się do newslettera

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty