Owsianka jogurtowa z mandarynką, migdałami i jagodami goji

IMG_2623
Czas czytania: < 1 min

Poznaj jeden z wielu sposobów na owsiankę. Można ją przyrządzić na mleku krowim, mleku roślinnym, z dodatkiem jogurtu lub odżywki białkowej.

Składniki:

  • 60g płatków owsianych
  • 100g jogurtu naturalnego 2% lub skyru
  • słodzik (np. ksylitol)
  • mandarynka
  • 10g płatków migdałów
  • łyżeczka jagodów goji

Przygotowanie:

1.Płatki owsiane wrzuć do miseczki i zalej wrzątkiem tak aby woda pokryła na równo płatki. Przykryj talerzykiem i odstaw na bok do napęcznienia.

2.Do płatek owsianych dodaj jogurt naturalny lub skyr oraz słodzik i dobrze wymieszaj. Na wierzchu ułóż mandarynkę. Płatki migdałów możesz uprażyć przez chwilę na suchej patelni aż się zarumienią. Posyp owsiankę płatkami migdałów i jagodami goji.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Zupa krem z pomidorów i soczewicy

Czas czytania: < 1 min Zupa krem z świeżych pomidorów z dodatkiem soczewicy Składniki: 500ml wody bulion warzywny ze słoiczka bądź w kostce 1/2 cebuli 1 marchew 5 pomidorów 50g

Sałatka z komosą ryżową i fetą

Czas czytania: < 1 min Sałatka z komosą ryżową, fetą, żurawiną, cukinią i pomidorkami Sałatka z fetą świetnie się komponuje z suszoną żurawiną która dodaje sałatce słodkości i równoważy słoną

Tarta kokosowa

Czas czytania: < 1 min Krucha tarta z kokosowym kremem budyniowym i prażonymi migdałami Sładniki na spód: 200g mąki orkiszowej 1 jajo kurze 100g masła lub oleju kokosowego 50g ksylitolu