Owsiankę na mleku chyba już wszyscy znają. Wersja z jogurtem jest zdecydowanie bardziej kremowa! Jeśli lubisz gęstsze owsianki to ta zdecydowanie przypadnie Ci do gustu. Dodatek skyru powoduje, że owsianka staje się dobrym źródłem pełnowartościowego białka w przeciwieństwie do tradycyjnej wersji na mleku.
Składniki:
60g płatków owsianych
łyżeczka siemienia lnianego (może być zmielone)
150g skyru
słodzik
cynamon
świeża figa
wrzątek
Sposób wykonania:
1.Płatki owsiane zalej w misce wrzątkiem do całkowitego pokrycia płatek. Odstaw na kilka minut na bok pod przykryciem.
2.Do płatków owsianych dodaj Skyra, słodzika, cynamon i siemię lniane. Dokładnie wymieszaj owsiankę do uzyskania kremowej konsystencji. Możesz dolać trochę wody jeśli płatki owsiane wchłonęły całość i wyszło zbyt gęste.
3.Na owsiankę nałóż pokrojoną figę bądź inny owoc.
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek
Czas czytania: 4min Dość regularnie opisujemy Wam różne schorzenia jelit oraz porady, jak zadbać o układ pokarmowy i profilaktycznie go wspomagać. Przy chorobach takich jak SIBO, czy IBS
Czas czytania: 2min Potas jest jednym z najważniejszych pierwiastków w ludzkim organizmie. Reguluje pracę układu nerwowego, wpływa na skurcze mięśni oraz uwalnianie hormonów. Jego niedobór (zwany hipokaliemią), może
Czas czytania: 2min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy