Parówki w cieście francuskim z sosem pomidorowym

IMG_2612
Czas czytania: < 1 min

Mamy dla Ciebie przepis na szybką przekąskę na kolacje bądź imprezę. To danie nadaje się również dla osób na diecie ketogenicznej. Ciasto francuskie obfituje w tłuszcz i ma mniej węglowodanów niż inne ciasta.

Składniki:

  • 5-6 parówek z dobrym składem (min. 90% mięsa)
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • passata pomidorowa
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ciasto francuskie rozłóż na blacie. Pokrój w długie cienkie paseczki o szerokości ok. 1-2cm.

2.Zawiń parówki ciastem francuskim. Wstaw do piekarnika zgodnie z instrukcją na opakowaniu i piecz aż ciasto się zarumieni.

3.Passatę pomidorową wymieszaj z przyprawami i podaj do parówek.

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju