Jeśli lubisz grecką kuchnię ta pasta na pewno zachwyci Twoje kubki smakowe! Podana na bagietce, bułce lub pieczywie chrupkim stanowi świetną przekąskę i alternatywę do tradycyjnych past jajecznych lub twarogowych.
Składniki:
1 bakłażan
łyżka czarnych lub zielonych oliwek (ok 20g)
400g jogurtu greckiego
sól, pieprz, świeża bazylia
5g oliwy z oliwek
łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
1.Bakłażana pokrój w drobną kostkę i zamarynuj oliwą i przyprawami. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.
2.Oliwki pokrój w drobne plasterki. Świeżą bazylię posiekaj. W misce wymieszaj jogurt grecki z solą, pieprze, sokiem z cytryny, bazylią, oliwkami i pieczonym bakłażanem. Jeśli chcesz aby pasta była ostrzejsza w smaku zamień cześć jogurtu greckiego na fetę, np 50g fety i 350g jogurtu greckiego.
Czas czytania: 2min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju
Czas czytania: < 1min W dziwnych czasach – tych bardzo dziwnych, które jeszcze całkiem niedawno nam towarzyszyły portal Megaforma publikował wiele informacji, które dopingowały przedsiębiorców do działania. Tworzyliśmy dla
Czas czytania: 4min Nowy wymiar treningu siłowego na zewnątrz! Od niedawna siłownia zewnętrzna może być dobrą alternatywą dla tradycyjnych siłowni. Ćwiczenia na świeżym powietrzu zapewniają nie tylko lepsze
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek