Frytki z buraka, marchwi, pietruszki z sosem aioli
Przygotowanie:
Marchew i pietruszkę umyj i obierz. Pokrój w słupki. Buraka umyj, obierz i również pokrój w słupki. W misce wymieszaj pokrojone warzywa z oliwą z oliwek, solą, pieprzem i suszoną bazylią. Wyłóż zamarynowane warzywa na blachę z papierem do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik i piecz frytki w 180 stopniach przez 15-20 minut.
W miseczce wymieszaj majonez z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu. Wymieszaj wszystkie składniki do połączenia.
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek
Czas czytania: 4min Dość regularnie opisujemy Wam różne schorzenia jelit oraz porady, jak zadbać o układ pokarmowy i profilaktycznie go wspomagać. Przy chorobach takich jak SIBO, czy IBS
Czas czytania: 2min Potas jest jednym z najważniejszych pierwiastków w ludzkim organizmie. Reguluje pracę układu nerwowego, wpływa na skurcze mięśni oraz uwalnianie hormonów. Jego niedobór (zwany hipokaliemią), może
Czas czytania: 2min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy