Sezon na dynię ruszył już w pełni! Dynia jest bardzo uniwersalnym warzywem i smakuje również świetnie na słodko! Polecamy przygotować dynię w wolny dzień i zamrozić ją w porcjach wtedy łatwiej będzie ją użyć do różnych posiłków na szybko.
Składniki:
100g puree z dyni
2 jaja kurze
szczypta cynamonu
20g budyniu w proszku
40g mąki orkiszowej lub pszennej
słodzik (np. ksylitol)
szczypta sody
Sposób przygotowania:
1.Białko jaja kurzego ubij na sztywną pianę.
2.Puree dyniowe zmiksuj z żółtkiem, cynamonem, słodzikiem, szczyptą sody, mąką i proszkiem do budyniu.
3.Do masy dodawaj po łyżce białka delikatnie mieszając do połączenia składników.
4.Smaż placuszki na patelni na małym ogniu z każdej strony.
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek
Czas czytania: 4min Dość regularnie opisujemy Wam różne schorzenia jelit oraz porady, jak zadbać o układ pokarmowy i profilaktycznie go wspomagać. Przy chorobach takich jak SIBO, czy IBS
Czas czytania: 2min Potas jest jednym z najważniejszych pierwiastków w ludzkim organizmie. Reguluje pracę układu nerwowego, wpływa na skurcze mięśni oraz uwalnianie hormonów. Jego niedobór (zwany hipokaliemią), może
Czas czytania: 2min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy