IMG_2370
Czas czytania: < 1 min

Sezon na dynię ruszył już w pełni! Dynia jest bardzo uniwersalnym warzywem i smakuje również świetnie na słodko! Polecamy przygotować dynię w wolny dzień i zamrozić ją w porcjach wtedy łatwiej będzie ją użyć do różnych posiłków na szybko.

Składniki:

  • 100g puree z dyni
  • 2 jaja kurze
  • szczypta cynamonu
  • 20g budyniu w proszku
  • 40g mąki orkiszowej lub pszennej
  • słodzik (np. ksylitol)
  • szczypta sody

Sposób przygotowania:

1.Białko jaja kurzego ubij na sztywną pianę.

2.Puree dyniowe zmiksuj z żółtkiem, cynamonem, słodzikiem, szczyptą sody, mąką i proszkiem do budyniu.

3.Do masy dodawaj po łyżce białka delikatnie mieszając do połączenia składników.

4.Smaż placuszki na patelni na małym ogniu z każdej strony.

5.Podaj z ulubionymi dodatkami.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju