Placuszki szpinakowe z suszonymi pomidorami

IMG_1946
Czas czytania: < 1 min

Nie masz pomysłu na śniadanie na słono? Koniecznie wypróbuj te placuszki szpinakowe z suszonymi pomidorami! Są puszyste, aromatyczne i bardzo odżywcze.

Składniki:

  • 200ml mleka 2%
  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • 1 szt jajo kurze
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Garść szpinaku świeżego lub mrożonego (ok. 50g)
  • 1/4 cebula
  • Łyżeczka oliwy z oliwek (5ml)
  • Sól, pieprz
  • 2-3 suszone pomidory

Sposób przygotowania:

1.Cebule posiekaj drobno i zeszklij na dobrze rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek. Dodaj dużą garść swieżego szpinaku lub mrożonego.

2.Odstaw patelnie do ostudzenia.

3.Mleko zblenduj ze szpinakiem i cebulą.

4.Dodaj jajo, mąkę i przyprawy. Dokładnie zmiksuj masę. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste.

5.Suszone pomidory posiekaj drobno i dodaj do ciasta. Wymieszaj łyżką.

6.Rozgrzej patelnie z odrobiną oliwy z oliwek i smaż placuszki z każdej strony przez kilka minut.

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju