Risotto z pieczarkami i suszonymi pomidorami

IMG_3185
Czas czytania: < 1 min

Składniki:

  • 60g ryżu (paraboliczny bądź basmati)
  • 5g oliwy z oliwek
  • 1/4 cebuli
  • kurkuma, sól, pieprz
  • 2 suszone pomidory
  • 100g pieczarek
  • 20g zielonego groszu mrożonego
  • 100g piersi z kurczaka
  • kiełki

Sposób przygotowania:

1.Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2.Cebulę posiekaj drobno. Suszone pomidory i pieczarki pokrój na drobne paseczki.

3.Pierś z kurczaka gotuj w wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liściu laurowym przez ok 10-12 minut aż zmięknie.

4.Na dobrze rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę i pieczarki na oliwie z oliwek. Dodaj groszek mrożony i ryż. Przypraw kurkumą, solą i pieprzem.

5.Na końcu dodaj kurczaka i rozszarp go widelcem na drobniejsze kawałki.

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nastaw się trochę lepiej!

Czas czytania: 2 min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy