Ryba w marynacie sojowej z warzywami po chińsku i makaronem ryżowym

IMG_2545
Czas czytania: < 1 min

Ten przepis totalnie wymiata! Spróbuj a polubisz nawet rybę. Dania azjatyckie cieszą się ogromną popularnością dzięki smaku umami.

Składniki:

  • 200g fileta z miruny
  • łyżka sosu sojowego
  • pół łyżki miodu
  • słodka papryka
  • 10g sezamu
  • 5g oleju rzepakowego
  • 50g makaronu ryżowego
  • 150g mrożonej mieszanki warzyw chińskich
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

1.Sos sojowy wymieszaj w małej miseczce z miodem, olejem rzepakowym i słodką papryką.

2.Rybę ułóż na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. Dokładnie posmaruj ją marynatą i piecz w piekarniku w 180 stopniach ok. 20 minut.

3.Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4.Warzywa chińskie wystaw do odmrożenia. Podsmaż je na patelni. Możesz dodać również świeże warzywa: starta marchew, por, groszek.

6.Gotowa rybę posyp sezamem, makaron ryżowy wymieszaj z warzywami po chińsku i podaj z rybą. Posyp danie szczypiorkiem.

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju