Ryba w peperonacie pomidorow-paprykowej z ziemniaczanym puree

IMG_2345
Czas czytania: < 1 min

Składniki:

  • 200g filet z miruny
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 5g oliwy z oliwek
  • 200ml passaty pomidorowej lub pomidorów krojonych z puszki
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 250g ziemniaków
  • 10g masła lub margaryny

Sposób przygotowania:

1.Cebulę posiekaj drobno. Paprykę pokrój w paski.

2.Na patelni podsmaż cebulę z papryką. Po chwili zalej pomidorami i dodaj rybę w całości lub w kawałkach. Przypraw.

3.Duś całość pod przykryciem 15-20 minut na małym ogniu aż papryka zmięknie i ryba będzie gotowa. Jeśli sos będzie zbyt gęsty dolej trochę wody w trakcie gotowania.

4.Ziemniaki ugotuj i odcedź. W misce zblenduj ziemniaki z dodatkiem masła i soli.

5.Rybę w peperonacie podaj z ziemniaczanym puree.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju