Sałatka jajeczna z awokado i jabłkiem

IMG_3855
Czas czytania: < 1 min

Śniadaniowa sałatka jajeczna z awokado, jabłkiem i kukurydzą

Składniki:

  • 50g jogurtu greckiego
  • sól, pieprz
  • 1/2 awokado
  • 2 jaja kurze
  • 1/2 jabłka
  • szczypiorek
  • dwie łyżki kukurydzy konserwowej
  • dodatkowo: kilka kromek bagietki razowej
Śniadaniowa sałatka jajeczna

Przygotowanie:

W rondelku z wodą ugotuj jaja kurze na twardo przez 7-8 minut. Następnie przepłucz je w zimnej wodzie i zostaw do ostygnięcia.

Obierz jajka i pokrój w drobną kostkę. Przygotuj miseczkę na sałatkę i wrzuć do niej pokrojone jajka.

Awokado wydrąż i pokrój w drobną kostkę. Jabłko umyj i również pokrój w bardzo drobną kostkę. Do miseczki z jajkiem dodaj drobno pokrojone awokado, jabłko i dwie łyżki kukurydzy konserwowej. Dodaj 50g jogurtu greckiego, sól, pieprz – i dokładnie wymieszaj składniki do połączenia.

Szczypiorek posiekaj drobno i posyp nim sałatkę jajeczną.

Sałatkę podaj z dowolnym pieczywem.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nastaw się trochę lepiej!

Czas czytania: 2 min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy