Sałatka low carb z mozzarellą, awokado i słonecznikiem

IMG_2620
Czas czytania: < 1 min

Sałatki nadają się świetnie na podwieczorek lub szybką i lekką kolację. Ta sałatka obfituje w zdrowe tłuszcze i solidną porcję warzyw.

Składniki:

  • 1 kulka mozzarelli light
  • 1/2 awokado (ok. 70g)
  • 1 pomidor
  • 1/2 zielonego ogórka
  • łyżeczka nasion słonecznika
  • garść rukoli
  • garść mix sałat
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka octu jabłkowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Pomidor i ogórek dokładnie umyj i pokrój pomidora w ćwiartki a ogórka w plastry.

2.W misce ułóż mix sałat, garść rukoli oraz warzywa.

3.Mozzarellę oraz awokado pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.

4.Oliwę z oliwek wymieszaj z octem jabłkowym, solą i pieprzem. Sałatkę polej sosem winegret oraz posyp nasionami słonecznika.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nastaw się trochę lepiej!

Czas czytania: 2 min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy