Sałatka low carb z mozzarellą, awokado i słonecznikiem

IMG_2620
Czas czytania: < 1 min

Sałatki nadają się świetnie na podwieczorek lub szybką i lekką kolację. Ta sałatka obfituje w zdrowe tłuszcze i solidną porcję warzyw.

Składniki:

  • 1 kulka mozzarelli light
  • 1/2 awokado (ok. 70g)
  • 1 pomidor
  • 1/2 zielonego ogórka
  • łyżeczka nasion słonecznika
  • garść rukoli
  • garść mix sałat
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka octu jabłkowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Pomidor i ogórek dokładnie umyj i pokrój pomidora w ćwiartki a ogórka w plastry.

2.W misce ułóż mix sałat, garść rukoli oraz warzywa.

3.Mozzarellę oraz awokado pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.

4.Oliwę z oliwek wymieszaj z octem jabłkowym, solą i pieprzem. Sałatkę polej sosem winegret oraz posyp nasionami słonecznika.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Zupa krem z pomidorów i soczewicy

Czas czytania: < 1 min Zupa krem z świeżych pomidorów z dodatkiem soczewicy Składniki: 500ml wody bulion warzywny ze słoiczka bądź w kostce 1/2 cebuli 1 marchew 5 pomidorów 50g

Sałatka z komosą ryżową i fetą

Czas czytania: < 1 min Sałatka z komosą ryżową, fetą, żurawiną, cukinią i pomidorkami Sałatka z fetą świetnie się komponuje z suszoną żurawiną która dodaje sałatce słodkości i równoważy słoną

Tarta kokosowa

Czas czytania: < 1 min Krucha tarta z kokosowym kremem budyniowym i prażonymi migdałami Sładniki na spód: 200g mąki orkiszowej 1 jajo kurze 100g masła lub oleju kokosowego 50g ksylitolu