Sałatka z fetą, pieczonym batatem, burakiem i jarmużem

IMG_2889
Czas czytania: < 1 min

Taka sałatka poleca się na zdrową kolację! jest lekka ale dostarcza wartościowych węglowodanów, tłuszczy i białka.

Składniki:

  • 50g sera fety
  • 100g batatów
  • 50g buraka
  • garść jarmużu
  • dwie łyżki granatu
  • sos: łyżka oliwy z oliwek, łyżka octu jabłkowego, łyżka miodu, sól, pieprz

Sposób wykonania:

1.Batata i buraka umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Wyłóż na blachę z papierem do pieczenia i piecz w piekarniku w 180 stopniach 20 minut.

2.Po 20 minutach dorzuć umyty jarmuż i piecz jeszcze przez kolejne 2-3 minuty aż zrobi się chrupki.

3.Fetę pokrój w drobną kostkę. W misce ułóż upieczone warzywa, posyp granatem i fetą.

4.Wymieszaj składniki na miodowy sos winegret i polej sałatkę sosem.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju