Śniadanie w 5 minut: kanapki z twarożkiem i dżemem na słodko

IMG_2769
Czas czytania: < 1 min

Ma być szybko, smacznie i pożywnie! Proponujemy kanapki na bagietce pełnoziarnistej z twarożkiem, dżemem i płatkami migdałów.

Składniki:

  • 100g bagietki pełnoziarnistej
  • 100g twarogu chudego
  • 40g jogurtu naturalnego
  • słodzik
  • 40g dżem niskosłodzony lub frużelina (z tego przepisu)
  • 10g migdałów w płatkach

Sposób wykonania:

1.Bagietkę pokrój na kromki.

2.Twaróg wymieszaj z jogurtem i słodzikiem. Jeśli lubisz gładki serek to zblenduj blenderem ręcznym.

3.Płatki migdałów zblanszuj na suchej patelni na małym ogniu aż się zarumienią.

4.Na bagietkę nałóż twarożek, dżem/frużelinę i posyp płatkami migdałów.

Spróbuj również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Zupa krem z pomidorów i soczewicy

Czas czytania: < 1 min Zupa krem z świeżych pomidorów z dodatkiem soczewicy Składniki: 500ml wody bulion warzywny ze słoiczka bądź w kostce 1/2 cebuli 1 marchew 5 pomidorów 50g

Sałatka z komosą ryżową i fetą

Czas czytania: < 1 min Sałatka z komosą ryżową, fetą, żurawiną, cukinią i pomidorkami Sałatka z fetą świetnie się komponuje z suszoną żurawiną która dodaje sałatce słodkości i równoważy słoną

Tarta kokosowa

Czas czytania: < 1 min Krucha tarta z kokosowym kremem budyniowym i prażonymi migdałami Sładniki na spód: 200g mąki orkiszowej 1 jajo kurze 100g masła lub oleju kokosowego 50g ksylitolu