Śniadanie w 5 minut: kanapki z twarożkiem i dżemem na słodko

IMG_2769
Czas czytania: < 1 min

Ma być szybko, smacznie i pożywnie! Proponujemy kanapki na bagietce pełnoziarnistej z twarożkiem, dżemem i płatkami migdałów.

Składniki:

  • 100g bagietki pełnoziarnistej
  • 100g twarogu chudego
  • 40g jogurtu naturalnego
  • słodzik
  • 40g dżem niskosłodzony lub frużelina (z tego przepisu)
  • 10g migdałów w płatkach

Sposób wykonania:

1.Bagietkę pokrój na kromki.

2.Twaróg wymieszaj z jogurtem i słodzikiem. Jeśli lubisz gładki serek to zblenduj blenderem ręcznym.

3.Płatki migdałów zblanszuj na suchej patelni na małym ogniu aż się zarumienią.

4.Na bagietkę nałóż twarożek, dżem/frużelinę i posyp płatkami migdałów.

Spróbuj również:

Social Media

Najpopularniejsze

Zapisz się do newslettera

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty