Dziś dołączamy dla Was pyszny przepis od @beza i lukier

Składniki:
– opakowanie ciasta francuskiego
– Opakowanie łososia sałatkowego
– Serek ziołowy almette lub philadelfia
– 6 jajek
– Nieco mleka

Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie rozkładamy na desce i wykrawamy z niego 6 kół o średnicy ok 8cm.
2. Z pozostałego ciasta formujemy ruloniki, aby utworzyć ściany naszej tartaletki.
3. Delikatnie ruloniki układamy po brzegach każdego z kół. Środek ciasta smarujemy dosyć grubą warstwą serka, na to kładziemy kawałek łososia kanapowego i przyprawiamy
4. Tartaletki wstawiamy na 7 minut do piekarnika nagrzanego góra-dół na 180 stopni. Lekko złote ciastka wyjmujemy i wbijamy na każdą po jednym jajku. Teraz możemy ponownie posypać przyprawami (beza i lukier polecają- przyprawę złocistą do kurczaka lub paprykę wędzoną)
5. Całość wstawiamy do piekarnika, aż zetnie się białko. Podajemy na ciepło ze świeża rucola, bazylią lub roszponką!
Smacznego 🙂
Polecamy także:
