Szaszłyki drobiowe z cukinią i papryką

IMG_2886
Czas czytania: < 1 min

Szaszłyki kojarzą nam się głównie z grillem w letnie dni. Ale wcale nie musimy z nich rezygnować jesienią lub zimą! Sprawdź jak w prosty sposób przygotować szaszłyki w piekarniku i urozmaicić swój obiad.

Składniki:

  • 200g piersi z kurczaka
  • 1/2 cukinii
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 papryki czerwonej
  • sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany
  • 5ml oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

1.Mięso pokrój w drobną kostkę i zamarynuj w oliwie z oliwek z przyprawami.

2.Warzywa dokładnie umyj i pokrój w plastry.

3.Przygotuj drewniane szaszłyki i nadziewaj zamiennie mięso i warzywa.

4.Wyłóż gotowe szaszłyki na blachę z papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika w 180 stopniach na 25 minut.

5.Podaj szaszłyki np. z ryżem basmati i sosem.

Sosy które pasują do szaszłyków:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty