Szaszłyki kojarzą nam się głównie z grillem w letnie dni. Ale wcale nie musimy z nich rezygnować jesienią lub zimą! Sprawdź jak w prosty sposób przygotować szaszłyki w piekarniku i urozmaicić swój obiad.
Składniki:
200g piersi z kurczaka
1/2 cukinii
1 cebula czerwona
1/2 papryki czerwonej
sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany
5ml oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
1.Mięso pokrój w drobną kostkę i zamarynuj w oliwie z oliwek z przyprawami.
2.Warzywa dokładnie umyj i pokrój w plastry.
3.Przygotuj drewniane szaszłyki i nadziewaj zamiennie mięso i warzywa.
4.Wyłóż gotowe szaszłyki na blachę z papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika w 180 stopniach na 25 minut.
Czas czytania: 2min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju
Czas czytania: < 1min W dziwnych czasach – tych bardzo dziwnych, które jeszcze całkiem niedawno nam towarzyszyły portal Megaforma publikował wiele informacji, które dopingowały przedsiębiorców do działania. Tworzyliśmy dla
Czas czytania: 4min Nowy wymiar treningu siłowego na zewnątrz! Od niedawna siłownia zewnętrzna może być dobrą alternatywą dla tradycyjnych siłowni. Ćwiczenia na świeżym powietrzu zapewniają nie tylko lepsze
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek