Szaszłyki kojarzą nam się głównie z grillem w letnie dni. Ale wcale nie musimy z nich rezygnować jesienią lub zimą! Sprawdź jak w prosty sposób przygotować szaszłyki w piekarniku i urozmaicić swój obiad.
Składniki:
200g piersi z kurczaka
1/2 cukinii
1 cebula czerwona
1/2 papryki czerwonej
sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany
5ml oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
1.Mięso pokrój w drobną kostkę i zamarynuj w oliwie z oliwek z przyprawami.
2.Warzywa dokładnie umyj i pokrój w plastry.
3.Przygotuj drewniane szaszłyki i nadziewaj zamiennie mięso i warzywa.
4.Wyłóż gotowe szaszłyki na blachę z papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika w 180 stopniach na 25 minut.
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek
Czas czytania: 4min Dość regularnie opisujemy Wam różne schorzenia jelit oraz porady, jak zadbać o układ pokarmowy i profilaktycznie go wspomagać. Przy chorobach takich jak SIBO, czy IBS
Czas czytania: 2min Potas jest jednym z najważniejszych pierwiastków w ludzkim organizmie. Reguluje pracę układu nerwowego, wpływa na skurcze mięśni oraz uwalnianie hormonów. Jego niedobór (zwany hipokaliemią), może
Czas czytania: 2min Pomieszanie z poplątaniem, to chyba najlepsze słowa opisujące polski klimat i tutejszą pogodę. Sezon jesienno – zimowy, jak zawsze pokazuje nam, że niczego nie możemy