Tarta Bounty z kremem budyniowym

Fit deser tarta Bounty
Czas czytania: < 1 min

Prosta, efektowna i smaczna tarta Bounty w zdrowej wersji. W wykonaniu jest naprawdę prosta a w smaku powala!

Składniki na spód:

  • 100g herbatników bez cukru (np. firmy Gullon
  • 50g masła

1.W blenderze z pojemniczkiem zblenduj ciastka z masłem w temperaturze pokojowej aż powstanie piaskowata masa. Wyłóż ciastka do okrągłej foremki i ubij łyżką aż powstanie jednolity spód.

Składniki na krem kokosowy:

  • 300ml mleka 0,5%
  • 100ml mleczka kokosowego light 5-7%
  • 20g wiórki kokosowe
  • 30g proszek do budyniu bez cukru
  • Słodzik

1.Gotuj budyń na mleku i mleczku kokosowym w tradycyjny sposób zgodnie z instrukcją na opakowaniu z dodatkiem słodzika zamiast cukru.

2.Do gotowego budyniu dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Wylej budyń na ciasteczkowy spód.

Polewa czekoladowa:

  • 40g gorzkiej czekolady minimum 70%
  • 100ml mleczka kokosowego light 5-7%

1.W rondelku rozpuść czekoladę w mleczku kokosowym i energicznie mieszaj aby czekolada nie przywarła do spodu.

2.Gotową polewę wylej na masę budyniową i całość wstaw do lodówki na kilka godzin.

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Zupa krem z pomidorów i soczewicy

Czas czytania: < 1 min Zupa krem z świeżych pomidorów z dodatkiem soczewicy Składniki: 500ml wody bulion warzywny ze słoiczka bądź w kostce 1/2 cebuli 1 marchew 5 pomidorów 50g

Sałatka z komosą ryżową i fetą

Czas czytania: < 1 min Sałatka z komosą ryżową, fetą, żurawiną, cukinią i pomidorkami Sałatka z fetą świetnie się komponuje z suszoną żurawiną która dodaje sałatce słodkości i równoważy słoną

Tarta kokosowa

Czas czytania: < 1 min Krucha tarta z kokosowym kremem budyniowym i prażonymi migdałami Sładniki na spód: 200g mąki orkiszowej 1 jajo kurze 100g masła lub oleju kokosowego 50g ksylitolu