Twaróg z pesto pietruszkowym

twaróg z pesto pietruszkowym
Pesto pietruszkowe to wartościowe źródło tłuszczu i świetne dopełnienie kanapek z twarożkiem w ten makroskładnik. Jeśli chcesz urozmaicić smak twarogu to pesto będzie dobrym dodatkiem. Poniżej przepis na twaróg z pesto pietruszkowym.
Czas czytania: < 1 min

Pesto pietruszkowe to wartościowe źródło tłuszczu i świetne dopełnienie kanapek z twarożkiem w ten makroskładnik. Jeśli chcesz urozmaicić smak twarogu to pesto będzie dobrym dodatkiem. Poniżej przepis na twaróg z pesto pietruszkowym.

Twaróg z pesto pietruszkowym.


Składniki na jedną porcję:

  • 120g twarogu chudego
  • 40g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • 10ml oliwy z oliwek
  • garść natki pietruszki
  • 10g słonecznika

Sposób przygotowania:
1. Natkę umyj i posiekaj drobno. W blenderze z pojemniczkiem zblenduj natkę, słonecznik i oliwę z oliwek.

2. Twaróg wymieszaj z przyprawami i jogurtem naturalnym. Dodaj gotowe pesto i ponownie dokładnie wymieszaj.

3. Podaj z pieczywem np chlebem żytnim na zakwasie.

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty