Leczo to świetne rozgrzewające danie w okresie jesienno-zimowym. Wypróbuj je w wersji wegetariańskiej z soczewicą.
Składniki:
1 cebula
200g cukinii
100g soczewicy czerwonej
400g pomidorów z puszki
natka pietruszki
1 marchew
10ml oliwy z oliwek
1 papryka czerwona
sól, słodka papryka
100ml wody
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekaj drobno. Cukinię, marchew i paprykę pokrój drobno w kostkę lub plastry.
2.Rozgrzej dobrze głęboką patelnię i smaż na oliwie z oliwek cebulę, cukinię, marchew i paprykę przez 3-4 minuty. Dodaj surową soczewicę i smaż jeszcze przez chwilę.
3.Zalej całość pomidorami z puszki i wodą. Przypraw solą i słodką papryką i duś pod przykryciem przez 15 minut aż soczewica i warzywa zmiękną.
4.Odstaw patelnię z ognia i zostaw pod przykryciem jeszcze na 10 minut całe danie.
5.Podaj z posiekaną natką pietruszki i opcjonalnie z pieczywem.
Czas czytania: 2min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju
Czas czytania: < 1min W dziwnych czasach – tych bardzo dziwnych, które jeszcze całkiem niedawno nam towarzyszyły portal Megaforma publikował wiele informacji, które dopingowały przedsiębiorców do działania. Tworzyliśmy dla
Czas czytania: 4min Nowy wymiar treningu siłowego na zewnątrz! Od niedawna siłownia zewnętrzna może być dobrą alternatywą dla tradycyjnych siłowni. Ćwiczenia na świeżym powietrzu zapewniają nie tylko lepsze
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek