Zielona pasta jajeczna z awokado i groszkiem

IMG_2449
Czas czytania: < 1 min

Pasty z dodatkiem warzyw nie tylko urozmaicają smak ale i dodają paście cennych wartości odżywczych. Tak właściwie można stworzyć X różnych past jajecznych urozmaicając ją za każdym razem innym warzywem. Zielony groszek świetnie się komponuje z awokado i jajkiem.

Składniki:

  • 50g jogurtu greckiego
  • 2 jaja kurze
  • 70g awokado (1/2 szt.)
  • 30g zielonego groszku mrożonego
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Jajka ugotuj na twardo.

2.Zielony groszek wyjmij do odmrożenia i odstaw w pojemniczku na bok.

3.Awokado wydrąż i umieść wraz z czosnkiem, jajkami, groszkiem i jogurtem greckim w pojemniczku do blendera. Przypraw i zblenduj na gładką pastę. Jeśli nie posiadasz blendera z pojemniczkiem i ostrzą możesz użyć ręcznego blendera i zblendować masę w pojemniczku. Podaj pastę z pieczywem.

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty