Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, kalafiorem i fetą

zupa jarzynowa z fasolką szparagową
Masz ochotę na lekką wiosenną zupę? Świetnie! Pomysł na zdrowy obiad, może być potraktowany jako drugie danie. Często wykorzystywany również jako podwieczorek.
Czas czytania: < 1 min

Masz ochotę na lekką wiosenną zupę? Świetnie! Pomysł na zdrowy obiad, może być potraktowany jako drugie danie. Często wykorzystywany również jako podwieczorek.

Składniki:

·         500ml bulion drobiowy bądź warzywny

·         150g fasolki szparagowej

·         150g kalafiora

·         1 marchew (ok 45g)

·         ¼ korzeń pietruszki

·         250g ziemniaków

·         1 łyżka oliwy z oliwek

·         1 ząbek czosnku

·         Posiekany koperek i szczypiorek

·         50g fety

·         Przyprawy: sól, kurkuma

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, kalafiorem i fetą

1.Warzywa dokładnie umyj i pokrój na kawałki lub w kostkę.

2.W garnku smaż warzywa przez chwilę na oliwie z oliwek. Zalej całość bulionem drobiowym, dodaj przyprawy i posiekany koperek. Gotuj całość przez 15-20 minut aż warzywa zmiękną.

3.Odstaw zupę z ognia i podaj z posiekanym szczypiorkiem oraz fetą pokrojoną w kostkę.

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

A gdyby tak trochę pokory…

Czas czytania: 3 min Zdawać by się mogło, że nie jest niczym dziwnym, iż człowiek ze swej natury lubi być chwalony, doceniany i podziwiany. Bez względu na branżę, w

Udręka to niesłychana, kiedy bolą nas kolana…

Czas czytania: 4 min Ileż to razy w przypadku sportowców, osób aktywnych, czy nawet niespecjalnie usportowionych ludzi można usłyszeć: bolą mnie kolana. Staw kolanowy w ludzkim organizmie jest niewątpliwie

Głowa to podstawa!

Czas czytania: 3 min Kiedy trenujemy, czynnie uprawiamy sport i po prostu dbamy o swój wygląd i muskulaturę, często martwimy się o przysłowiowe spadki mięśniowe, kontuzje, czy ewentualnie serce.