Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, kalafiorem i fetą

zupa jarzynowa z fasolką szparagową
Masz ochotę na lekką wiosenną zupę? Świetnie! Pomysł na zdrowy obiad, może być potraktowany jako drugie danie. Często wykorzystywany również jako podwieczorek.
Czas czytania: < 1 min

Masz ochotę na lekką wiosenną zupę? Świetnie! Pomysł na zdrowy obiad, może być potraktowany jako drugie danie. Często wykorzystywany również jako podwieczorek.

Składniki:

·         500ml bulion drobiowy bądź warzywny

·         150g fasolki szparagowej

·         150g kalafiora

·         1 marchew (ok 45g)

·         ¼ korzeń pietruszki

·         250g ziemniaków

·         1 łyżka oliwy z oliwek

·         1 ząbek czosnku

·         Posiekany koperek i szczypiorek

·         50g fety

·         Przyprawy: sól, kurkuma

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, kalafiorem i fetą

1.Warzywa dokładnie umyj i pokrój na kawałki lub w kostkę.

2.W garnku smaż warzywa przez chwilę na oliwie z oliwek. Zalej całość bulionem drobiowym, dodaj przyprawy i posiekany koperek. Gotuj całość przez 15-20 minut aż warzywa zmiękną.

3.Odstaw zupę z ognia i podaj z posiekanym szczypiorkiem oraz fetą pokrojoną w kostkę.

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty