Zupa krem z białych warzyw

zupa krem z białych warzyw
Czas czytania: < 1 min

Składniki na 2 porcje:

  • 30g pora
  • 40g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 80g ziemniaków
  • 50g korzenia pietruszki
  • 50g korzenia selera
  • 100g kalafiora
  • 15g suszonych pomidorów
  • 20g mozzarelli light
  • 5g oliwy z oliwek 
  • 100g mleka
  • 100g wody
  • sól, pieprz, koperek

Sposób przygotowania:

  • Warzywa pokroić i ugotować al dente.
  • Na oliwie podsmażyć czosnek i cebulę.
  • Warzywa odcedzić, dodać mleko, wodę, przyprawy, zeszkloną cebulkę z czosnkiem i zblendować. Zupę podawać z mozzarella i grzankami. 

Makro na 1 porcje

E: 170kcal/ B: 7g/ T:4g/ W:26g

Kamila – dietetyk kliniczny. Pomaga wypracować trwałe i zdrowe nawyki żywieniowe oraz osiągnąć wymarzony cel sylwetkowy na lata, a nie na lato. Uczy elastycznego podejścia do jedzenia. Prowadzi krok po kroku przez cały proces redukcji masy ciała. Lubi gotować, ale obiecuje, że jej podopieczne nie będą długo stały przy garach.
Instagram: _najedzona

Polecamy również:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Polifenole – czym są i gdzie je znajdziemy?

Czas czytania: 3 min Polifenole, to związki organiczne z grupy fenoli, czyli alkoholi, które posiadają grupę hydroksylową połączoną z pierścieniem aromatycznym. Nazwa związków polifenolowych wskazuje, że takie grupy hydroksylowe

Sałatka jajeczna z awokado i jabłkiem

Czas czytania: < 1 min Śniadaniowa sałatka jajeczna z awokado, jabłkiem i kukurydzą Składniki: 50g jogurtu greckiego sól, pieprz 1/2 awokado 2 jaja kurze 1/2 jabłka szczypiorek dwie łyżki kukurydzy