Zupa pomidorowa z fasolą, cukinią i drobnym makaronem

IMG_2938
Czas czytania: < 1 min

Zupy to świetny posiłek na chłodne jesienno-zimowe dni. Dostarcza ona porcję warzyw, rozgrzewa i syci.

Składniki na 4 porcje:

  • 700ml wody
  • pół kostki rosołowej bądź bulionu ze słoiczka
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1/2 cukinii lub jedna mała cukinia
  • 60g drobnego makaronu
  • 2 ziemniaki
  • 100g białej fasoli odsączonej z puszki
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 300g pomidorów krojonych z puszki lub passaty pomidorowej

Sposób przygotowania:

1.Cebulę posiekaj drobno. W dużym garnku podsmaż cebulę na łyżce oliwy z oliwek.

2.Marchew, cukinię i ziemniaki pokrój w kostkę i dorzuć do cebuli.

3.W czajniku zagotuj 700ml wody i rozpuść w bulion. Warzywa zalej bulionem i gotuj na małym ogniu.

4.Dodaj fasolę białą, przyprawy, koncentrat pomidorowy i krojone pomidory. Gotuj zupę na małym ogniu przez 20-30 minut aż warzywa zmiękną. Po 15 minutach dodaj makaron do zupy.

5.Podaj z natką pietruszki.

Sposób przygotowania:

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Powiązane posty

Nowy producent EMS w Polsce

Czas czytania: 2 min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju