Zupy to świetny posiłek na chłodne jesienno-zimowe dni. Dostarcza ona porcję warzyw, rozgrzewa i syci.
Składniki na 4 porcje:
700ml wody
pół kostki rosołowej bądź bulionu ze słoiczka
łyżka oliwy z oliwek
1 cebula
2 marchewki
1/2 cukinii lub jedna mała cukinia
60g drobnego makaronu
2 ziemniaki
100g białej fasoli odsączonej z puszki
przyprawy: sól, pieprz, oregano
łyżka koncentratu pomidorowego
300g pomidorów krojonych z puszki lub passaty pomidorowej
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekaj drobno. W dużym garnku podsmaż cebulę na łyżce oliwy z oliwek.
2.Marchew, cukinię i ziemniaki pokrój w kostkę i dorzuć do cebuli.
3.W czajniku zagotuj 700ml wody i rozpuść w bulion. Warzywa zalej bulionem i gotuj na małym ogniu.
4.Dodaj fasolę białą, przyprawy, koncentrat pomidorowy i krojone pomidory. Gotuj zupę na małym ogniu przez 20-30 minut aż warzywa zmiękną. Po 15 minutach dodaj makaron do zupy.
Czas czytania: 2min W Polsce pojawił się nowy producent sprzętu EMS. Easy Motion Skin podbija Polski rynek. Na Polskim rynku mamy już kilku producentów i dystrybutorów różnego rodzaju
Czas czytania: < 1min W dziwnych czasach – tych bardzo dziwnych, które jeszcze całkiem niedawno nam towarzyszyły portal Megaforma publikował wiele informacji, które dopingowały przedsiębiorców do działania. Tworzyliśmy dla
Czas czytania: 4min Nowy wymiar treningu siłowego na zewnątrz! Od niedawna siłownia zewnętrzna może być dobrą alternatywą dla tradycyjnych siłowni. Ćwiczenia na świeżym powietrzu zapewniają nie tylko lepsze
Czas czytania: 2min Suszone owoce to bogactwo witamin i składników odżywczych. Polecane na przekąskę i zdrową alternatywę dla słodyczy. Suszone jabłka, daktyle, śliwki czy banany stanowią doskonały dodatek